Click here for Myspace Layouts

Sunday, 24 November 2013

USM meMbunuHku T_T

perghhh tajuk xboleh blah hahaha.. serius! sem 1 tahun 2 memang adventure gilakkk.. assignment yang bertingkek-tingkek dan xpernah nak surut.. lagi2 dekat dengan tarikh nak hantar.. menangis woo layan assignmet duopulohpatjam -__-

bila stress macam ni, rasa xsabar je nak balik rumah, sebab balik rumah akan rasa TENANG SETENANG TENANGNYA.. kata rumahku syurgaku gittew haha.. sem ni ada buat kajian lapangan tentang outcome BR1M.. agak menarik bila semua benda kami kena settlekan sendiri.. huh! dapat pulak ke Seberang Perai Selatan (SPS) agak jauh bagi kami yang duduk kat Pulau ni -,- 3 hari ulang alik ke SPS, drive kereta sewa yang macam hidup segan mati xmahu.. akhirnya! soal selidik settle! D yeaaayy
ni lili n zaty dengan Datuk Mahamud kat pejabat kadun sg acheh, mula2 kami xtau pun pakcik ni YB haha sebab dia selamba je kata suruh aku amik gambar dia =='
akk yg kat belah kiri n abg kat belah kanan tu kakitangan kat pejabat kadun sg Aceh ni :) sporting habis, akk n abg tu yg tolong kami cari responden **err tolong lah jugak**

yg ni masa tengah temubual responden.. time ni ada org kuat PKR emosi.. depa ingat kami ni org BN agaknya.. padahal dtg sebab nak buat kajian je T_T

paper yang da ditanda n sekarang nk buat penilaian pulak :)
harap2 xada apa2 halangan lagi lah utk siapkan kajian ni.. penat ! but pengalaman yang bagus sebab jumpa orang ramai :) 

dan! sekarang misi aku nak tunggu study week 21/12/13 ni.. xsabar nak balik rumah ! hoyeaayy ! :D

Friday, 27 September 2013

SiDanG 2 (SEM 1) USM be NiCe PleAse!

alohhaaa! alhamdulilah masa berganti masa aku dah masuk pun sidang dua kat USM 'tercinta' ni.. the best part is aku masih lagi berada dibilik yg sama, katil yang sama dannnnn.. dannnnn... dan... ROOMATE yg sama! yeaaahhhh !

mulakan semester ni dengan kerja yang agak penat sebab kena jadi pengarah projek untuk bengkel pena under kelab 3P.. fuhhh! serious talk! penat weyhhh! tanpa pengalaman n guide daripada sesiapa memang susah ! tapi insyaAllah bengkel tu akan proceed next week 5 oktober 2013!
**over x siap letak gambar lagi hahaha :P

okeyh! subjek sem ni agak tough ! sebab aku byk amik subjek wajib.. hmmm semoga Allah permudahkan urusan dunia ni.. insyaAllah ! honestly, rasa rindu gila nak balik rumah.. maybe lama sgt cuti, so bila awal2 masuk sem ni rasa sebak je nak balik T_T

one more thing! rasa penat sgt sebab perkhidmatan bas sangat2 teruk. so penat jalan kaki nak p kelas :( tapi tapi tapiiiiii... insyaAllah balik raya haji nanti aku post moto ke USM ni. yeayyy! xlarat da nak jalan kaki.. nasib baik parents aku setuju.. alhamdulilah senang sikit nak p kelas.. xpayah nak tunggu lama n berebut naik bas :)

Wednesday, 29 May 2013

HikMah BerTudunG LaBuH

alhamdulilah sekarang ni masih berusaha utk menyempurnakan pakaian agar menutup aurat dengan sempurna. masa zaman 'jahiliyah' aku dulu leka dok pakai baju pendek, ketat, tudung singkat tanpa rasa bersalah.. ya Allah hinanya hambaMu. okey2 past is past orang yang berjaya ialah orang yg tak mengulangi kesalahn dia yang lalu! yess I will try my best :D

firstly memang agak kekok bila bertudung labung, dan orang yang rapat dengan kita pun akan mempersoalkan. padahal mereka semua tahu menutup aurat itu WAJIB okey! tp xpe, aku still chill je bila mereka2 cuba menyindir 'ehhh.. bila daftar jadi ustazah ni?' 'pakai muslaimah sgt nak pegi mana?' dan blaa... blaaa.. blaa.. lantak korang lah yg penting aku sayang abah, abang n adik aku, aku xnak sebab aku mereka diseret ke neraka :(

yg bestnya bila tudung labuh, dan menutup aurat kita boleh protect diri dari panas dan hujan! hoho kan xkena direct ke kulit? nampak camna Allah syg kat hambaNya? then, ingat masa zaman 'jahiliyah' dulu laki2 dok gatal buat bunyi tikus la, kacau2 la.. haa bila da tutup aurat dengan sempurna xde laki berani kacau, paling berani dyeowg ni bagi salam! kan da dapat satu doa! salam tu kira doa lah kan? hihi
pastu secara tak langsung bila org pandang kita yg menutup aurat ni automatik mereka akan bersangka baik.. haa.. so kita dpt jaga hati org lain! ^_^

selain daripada kita ikut syariat Allah byk lagi hikmah yg boleh dpt dengan menutup aurat.. insyaAllah.. so ladies n getlement! ayuh menutup aurat dengan sempurna!

Sunday, 19 May 2013

MenghituNg HaRi :)

Assalamualaikum! allohhhaa! fuhh~ xsangka pejam celik, pejam celik da hampir satu sidang aku kat USM, penang ni.. okey sekarang memang aku tengah menghitung hari nak balik untuk cuti study week!

plan balik 30 mei 2013.. insyaAllah, btw 31 mei 2013 insyaAllah ayong will get marry!! yeayyy welcome new member in my family *big Clap* hahha honestly, sem 2 ni rasa susah pulak subjek yang aku amik.. walaupun xde la ambil byk pun, tapi ntah la,.. makin serabut pulak.. maaaakkkk nak kawin! *ehh tibe2* ^__^

so, makin dekat nk final, makin byk pulak assgment yg kena submit dan presentation yg kena buat T__T serius! xsabaq nak balik rumah oiii.. hahha xsaba nk abiskan final exam then cuti 3 bulan kat rumahh yeayyy! TIGA bulan yg sangat menyeronokkan! hope sooo~

hmmm.. insyaAllah klau di panjangkan umur, nanti aku share2 memory ayong 'diambil' orang key! ^__^ keep smile! keep pray! Allah always with us..