Click here for Myspace Layouts

Wednesday, 29 May 2013

HikMah BerTudunG LaBuH

alhamdulilah sekarang ni masih berusaha utk menyempurnakan pakaian agar menutup aurat dengan sempurna. masa zaman 'jahiliyah' aku dulu leka dok pakai baju pendek, ketat, tudung singkat tanpa rasa bersalah.. ya Allah hinanya hambaMu. okey2 past is past orang yang berjaya ialah orang yg tak mengulangi kesalahn dia yang lalu! yess I will try my best :D

firstly memang agak kekok bila bertudung labung, dan orang yang rapat dengan kita pun akan mempersoalkan. padahal mereka semua tahu menutup aurat itu WAJIB okey! tp xpe, aku still chill je bila mereka2 cuba menyindir 'ehhh.. bila daftar jadi ustazah ni?' 'pakai muslaimah sgt nak pegi mana?' dan blaa... blaaa.. blaa.. lantak korang lah yg penting aku sayang abah, abang n adik aku, aku xnak sebab aku mereka diseret ke neraka :(

yg bestnya bila tudung labuh, dan menutup aurat kita boleh protect diri dari panas dan hujan! hoho kan xkena direct ke kulit? nampak camna Allah syg kat hambaNya? then, ingat masa zaman 'jahiliyah' dulu laki2 dok gatal buat bunyi tikus la, kacau2 la.. haa bila da tutup aurat dengan sempurna xde laki berani kacau, paling berani dyeowg ni bagi salam! kan da dapat satu doa! salam tu kira doa lah kan? hihi
pastu secara tak langsung bila org pandang kita yg menutup aurat ni automatik mereka akan bersangka baik.. haa.. so kita dpt jaga hati org lain! ^_^

selain daripada kita ikut syariat Allah byk lagi hikmah yg boleh dpt dengan menutup aurat.. insyaAllah.. so ladies n getlement! ayuh menutup aurat dengan sempurna!

4 comments: