Click here for Myspace Layouts

Monday, 3 December 2012

mY liFe aS a USM's StuDenT~

assalamualaikum! warghhh.. da lama xupdate blog ni pasal personal life kan? ^_^ fuhhh~ berhabuk da =='

1st thing, Alhamdulilah masih lagi diberi kesempatan oleh maha pencipta utk terus bernafas di muka bumiNya..

sekarang da masuk bulan ke 4 aku ada kat USM, Penang ^_^ walaupun xpernah jangka dpt blaja di satu-satunya universiti berstatus APEX dalam MALAYSIA ni.! hehe Allah mengatur segala sesuatu dalam kehidupan setiap hambaNya.. dan.... mungkin memang kat sini aku di takdirkan utk menimba ilmu selama 4 tahun dlm course Bachelor of Social Science ^_^

mula2 dapat offer kat sini memang menangis wooo.. bkn menangis sebab suka, tp menangis sebab sangat2 sedih kena stdy jauh.. negeri sembilan to penang?? giler xjauh -_-'' *6jam naik bas, patah pinggang ohh* haha! xpernah terpikir dalam hidup aku nk stdy kat sini.. sebab 20 tahun hidup, ni lar 1st time aku pisah jauh drpd family.. yelah dulu pun ambil STPM dekat kuala pilah je.. sampai je kat USM agak tercari2 jugak masa utk suaikan diri dengan tempat yg baru, kawan baru, persekitaran baru dan jauh dari FAMILY T__T the most best part of memory bila 1st time aku balik dari penang ke negeri sembilan.. fuhhh rasa mcm dlm perantauan ohhh.. naik bas sorang2 n semuanya urus sendiri.. tp aku kena kuatkan semangat! sebab.... I'm 20th okey..!! haha!

kat USM ni aku dpt roomate yang sgt2 awesome ^_^ her name is NOR ELIA dan aku panggil dia YAYA! dengar nama pun da tahukan dia jenis happy good lucky.. dan utk sem satu ni aku selalu pegi kelas dengan 4 orang course's mate, ija, zati, lili n suha :) alhamdulilah dekat USM ni aku dpt kawan2 yang sgt2 okey.. sekurang-kurangnya xdelah aku ade apa2 masalah dengan orang-orang kat sini.. hehe

sekarang ni aku tengah tunggu cuti study week.. xsabar nak balek rumah coz nk hilangkan sedikit stress sempena final nanti :( then after final ada cuti sem sebulan.. yeahhh CUTI!!! sgt2 heaven and excited haha!^__^ insyaAllah kalau panjang umur bulan 2 tahun depan aku masuk balek ke USM utk sem 2.. hope sem 2 xde la stress sgt sebab time tu aku da boleh pilih major n minor *berdasarkan subjek yg aku minat! xde la kena blaja ekonomi! yeah! :D*

support drpd family yang sgt kuat buatkan aku kena kuatkan semangat utk terus berada kat tempat orang ni *walaupun homesick*.. dan my future zauj yang sentiasa bg nasihat n dorongan buatkan aku rasa xkeseorangan kat sini sebab dia ada utk dengar aku membebel, berkongsi seribu satu rasa, susah senang kat sini  *touching*

I love USM.. try to be no 1, we lead~ :)

~sgt sedih sebab xboleh upload gambar kat sini T__T~